Ürün grupları

KIPP germe birimleri

KIPP, kullanım parçaları ve norm birimlerin yanı sıra çok çeşitli germe birimlerinin de üreticisidir. Bunlara sıkıştırma pençeleri veya sıkıştırma demirleri, aynı zamanda bağlama kancaları, yüzer bağlama elemanları ve diğer birçok ürün dahildir.

KIPP germe birimleri iş parçalarının sabitlenmesi, yani sıkıştırılması veya tutulması gerektiğinde kullanılır. Germe birimine bağlı olarak, mükemmel sıkıştırma veya tutmayı sağlamak için kuvvetler iş parçasına yukarıdan, yandan veya içeriden etki edebilir. Metal endüstrisindeki uygulama alanları, prototip yapımında bireysel üretimden makine mühendisliğinde seri üretime kadar uzanmaktadır.

Farklı tip ve boyutlarda germe birimleri

Germe birimlerinde farklı kategoriler veya tasarımlar arasında ayrım yapılabilir. KIPP'de bunları bulursunuz:

  • mekanik germe birimleri
  • pnömatik germe birimleri

KIPP'deki ürünlerin büyük çoğunluğunu mekanik germe birimleri oluşturmaktadır. Elle çalıştırılırlar ve genellikle açık ağızlı anahtarlar veya alyan anahtarları gibi aletler kullanılarak sıkılırlar. Pnömatik germe birimleri elle çalıştırılmadıkları için mekanik germe birimlerinden farklıdır. Böylelikle otomasyon sektöründeki uygulamalar için uygundurlar ve üretim ortamının dijitalleştirilmesini desteklerler.

Geniş bir uygulama alanını kapsayabilmek için KIPP, farklı boyutlarda germe birimleri sunar. Tek tip bir sistem boyutu sunabilmek için M4 - M36 arası boyutlar vardır. Tabii ki, M6, M8, M10, M12 ve M16 ana sistem boyutları da kapsanmaktadır.

Güvenli gerdirme için sıkıştırma demirleri

Sıkıştırma demirleri, mekanik germe birimleri arasındadır. Sıkıştırma demirlerinde gerdirme, iş parçası üzerine yukarıdan gerçekleşir. Bunları KIPP'de ya prefabrik modüller olarak ya da bireysel modülünüzü oluşturmak için uygun tek parçalar olarak bulabilirsiniz. Geniş bir seçenek yelpazesi sayesinde birçok farklı tasarımda modeller elde edebilirsiniz.

Sıkıştırma demirlerinin yapısı

Sıkıştırma demiri, birkaç ayrı parçadan oluşan bütün bir modülün parçasıdır. Ana plakaya vidalanan ve üzerinden kuvvet uygulanan bir dişli bulon, bağlantı için temel oluşturur. Dişli bulonun üzerine bir yay veya bir sıkıştırma demiri tutucusu takılabilir. Gergi cıvatasını gevşettikten sonra sıkıştırma demirinin temel konumuna dönmesini sağlar ve iş parçasının çıkarılmasını kolaylaştırır. Dişli bulon ve sıkıştırma demiri tutucusu üzerine şimdi asıl sıkıştırma demiri yerleştirilir. Kaydırılmasına izin veren ve iş parçasının yerleştirilmesini kolaylaştıran uzunlamasına bir deliğe sahiptir. İlave bir dişli delik, sıkıştırma demirinin, örneğin baskı parçaları, gripper veya kendinden ayarlanan destekleri içerecek şekilde genişletilmesine olanak tanır. Sıkıştırma demirinin tasarımına bağlı olarak, diğer uçta ikinci dişli delik bulunur. Bu, destek cıvatalarını ve destek elemanlarını takmak için kullanılır. Gerdirme gücünün tamamının sıkıştırma demirinden iş parçasına aktarılmasını sağlarlar ve sıkıştırma demirinin arkaya doğru itilmesini önlerler. Sıkıştırma demirleri farklı şekillerde mevcuttur, bu nedenle birçok sıkıştırma görevlerinde kullanılabilirler.

Sıkıştırma demirleri - uygulama ve kullanım alanları

İş parçalarının gerdirilmesi gerekiyorsa sıkıştırma demirleri kullanılabilir. Bunun için sıkıştırma demiri, tertibat plakasına monte edilir. Ardından gerdirilecek olan nesne yerleştirilir. Uzunlamasına delik sayesinde, sıkıştırma demirleri kolayca doğru yere kaydırılabilir. Dişli bulona takılı somunu sıkarak, sıkıştırma demiri aşağıya bastırılır ve böylece iş parçası sabitlenir. Sıkıştırma demiri üzerindeki bir destek elemanı, gerdirme esnasında iş parçasının karşı basıncı ile sıkıştırma demirinin arkaya doğru itilmemesini garanti eder. Nesne, sıkıştırma demiri ile ayarlanabilecek maksimum yükseklikten daha yüksekse, yükseklik blokları kullanılabilir. Bunlar yüksekliği arttırır ve ayrıca daha büyük iş parçalarının gerdirilmesine izin verir.

Sıkıştırma demirleri makine mühendisliğinde, fikstür yapımında ve prototip yapımında kullanılır. Bunun dışında freze makinelerinde kullanılırlar veya kaynak yapılırken iş parçasının güvenli bir şekilde tutulmasını sağlarlar.

KIPP'deki diğer germe birimleri

Bağlama kancaları

Bağlama kancaları da mekanik germe birimleri grubuna aittir. Burada da germe yukarıdan aşağıya dikey olarak meydana gelir. Bu germe aracının ortasında, kuvveti gerdirilmiş olan nesneye aktaran bir cıvata bulunur. Dış ana gövde ile cıvata arasında, gevşetildikten sonra bağlama kancasını temel konumuna geri hareket ettiren bir yay vardır. Döner bağlama elemanına benzer, bağlama kancalarında da sıkıştırma kolu döndürülebilir, bu şekilde iş parçası kolayca değiştirilebilir.

Farklı tasarımlardan seçilebilir. Diğerlerinin yanı sıra, çalıştırma şekli, sıkıştırma kolunun tasarımı veya sabitleme seçeneği bakımından farklılık gösterirler. Çalıştırma şekilleriyle ilgili olarak, bir alet kullanılarak çalıştırılan alyan vidalı bağlama kancaları vardır. Aletsiz kullanım için eksantrik kamlı kenetleme kollu veya sustalı kollu bağlama kancaları vardır. Sıkıştırma kolu farklı uzunluklarda ve de koruyucu başlık ile mevcuttur. Bu, iş parçasında çizik oluşumunu önler. Modele bağlı olarak, bağlama kancaları cihaz plakasına takılabilir, taban plakasına gömülü olarak monte edilebilir veya köşe bağlantısı kullanılarak yan tarafa yerleştirilebilir.

Yüzer bağlama elemanı

Adından da anlaşılacağı gibi, yüzer bağlama elemanlarında germe yüzüyor gibidir, böylece bağlama elemanı tam olarak iş parçasına göre ayarlanabilir. Esnek ve hassas bileşenler üzerinde aşırı belirlenmiş bağlama noktalarını sıkıştırma için kullanılırlar. İş parçasının işleme sırasında bükülmesini veya titreşimden dolayı hasar görmesini engeller. Ancak bağlama elemanının kasıtlı olarak kilitlenmesiyle yüzer işlev devre dışı bırakılır. KIPP ürün yelpazesinde, çalıştırılma şekilleri bakımından farklılık gösteren iki farklı tasarım bulursunuz.

K1228 modeller kırmızı alüminyum muhafazalarından tanınabilirler. İş parçasının sabitlenmesi ve yüzer işlevin devre dışı bırakılması, bu modelde sadece bir somun şeklinde bir bağlama noktasında yapılır. Bu, somunun sıkıldığı torka bağlıdır. İş parçası 15 Nm'lik bir torka kadar gerdirilir ve bağlama elemanı yüzer yataklanır. 15 Nm üzerinde yüzer bağlama elemanı sabitlenir.

Yüzer bağlama elemanları K1227, mavi alüminyum muhafazalarıyla karakterize edilir. Kullanım için iki altıgen somuna sahip olmaları nedeniyle K1228 yüzer bağlama elemanlarından farklıdırlar. İş parçası, daha büyük SW18 altıgen somun kullanılarak bağlanırken, yüzer işlev daha küçük SW10 somunu kullanılarak kontrol edilir ve bloke edilir.

HEINRICH KIPP WERK – germe birimlerini online sipariş edin

Germe birimlerinizi HEINRICH KIPP WERK'ten online sipariş edin. Burada sıkıştırma demirleri, bağlama kancaları ve yüzer bağlama elemanlarının yanı sıra, germe birimleri alanından çok çeşitli başka ürünler de bulursunuz. Geniş ürün yelpazesine rağmen uygun ürünü bulamadıysanız, bizimle iletişime geçin! Uzmanlarımız size tavsiyede bulunmaktan ve gereksinimlerinize uygun özel çözümler geliştirmekten memnuniyet duyacaktır.
Ara
Hesabım E-postaŞifre
Alışveriş sepeti
Ürün sayısı: 0
Toplam: 0,00 
Göster
Hızlı sipariş
Stok durumu
Burada ürünlerin stok durumunu kontrol edebilirsiniz
Türkiye
Site haritası Yazdır Haber bülteni Top
Copyright © 2024 HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG · Tüm hakları saklıdır. Telefon +49 (0) 74 54 / 793-0 · Faks +49 (0) 74 54 / 793-33